lauantai 16. huhtikuuta 2016

Vatsalihastreeni

Eli siis nauraminen. Maailman ihanin tunne on nauraa niin kovasti että vatsalihaksiin sattuu. Minulle ehkä on luonteenomaista kulkea hymy huulilla ja huvittua jokaisesta pienestä hupsusta asiasta, mutta kyllä se vain niin on, että ympäristö vaikuttaa paljon siihen onko elämä hauskaa. Koulussa meillä on niin hassun ihana luokka, että saa nauraa makeasti joka tunti jollekin asialle ja kotona kämppisten kanssa on myös omat hervottomat jutut. Olen sitä mieltä, että ilo ei ole älyn tai kehittymisen este. Päinvastoin. Ainakin minulle hymy huulilla eteenpäin meneminen tuo esimerkiksi tanssimiseen tervettä rentoutta ja vapautta. Ei tarvitse pusertaa pakolla ja mieli on kevyt.
Nauraminen ja pienistä asioista iloitseminen voi olla myös keino selviytyä raskaista asioista. Vaikka olisi kuinka lihasjumi ja kova väsymys, nauraminen ja hassut jutut hyvässä seurassa tuovat kummasti puhtia tanssiarjen keskellä. Olen myös huomannut, että nauru ja itku eivät ole kaukana toisistaan. Joskus ei tiedä itkeäkö vai nauraako: hyvänä hetkenä voi itkettää ja huonona naurattaa. Joskus taas nauraa ja itkee yhtä aikaa. Nauru ja itku ovat ilmiöitä, joissa tunteet pääsevät valloilleen ja jotka ilmaisevat sisällä olevaa olotilaa. Useimmille ihmisille nauraminen on luontaisempaa kuin itkeminen. Itkemistä jotenkin pelätään, ehkä ajatellaan, että se on heikkoutta tai tunteiden hallitsemattomuutta (ei kyllä minusta). Itse olen huomannut, että sekä nauramista ja itkemistä voi opetella. Ihan varmasti kaikkia ihmisiä naurattaa ja itkettää joskus, kunhan vain on avoin.


Naurun ja itkun löytämistä kannattaa tulla harjoittelemaan meidän koulun balettiesitykseen ”Huonosti Vartioitu Tyttö”. Se on ehkä maailman hauskin baletti ja uskon, että jokaista katsojaa naurattaa edes jossain vaiheessa esitystä. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että jopa tanssiessa huvittaa ja naurattaa joka kerta, vaikka esitystä on harjoiteltu jo joulusta asti. Lisätietoa esityksestä löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/538394163005073/
Juliste: Jari Haavikko
- Jutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti