lauantai 26. maaliskuuta 2016

Dance, eat, sleep, repeat

Arki koulussa on usein fyysisesti rankkaa. Miten sitä jaksaa tanssia koko pitkän päivän, tai oikeastaan viikosta toiseen? Ei sitä jaksaisikaan jos siitä ei pitäisi. Siihen myös tottuu. Mutta oikeasti usein väsyttää kovasti ja siksi koetan pitää hyvää huolta omasta jaksamisesta riittävällä unella, ravitsevalla ruualla ja (jatkuvalla) kehonhuollolla. Näiden ”perusjuttujen” lisäksi saan voimaa seuraavista asioista.



A t t i t u d e


Jokaisen aamun olotila on erilainen. Joskus väsyttää enemmän, joskus vähemmän. Joskus jokin asia ärsyttää jo herätessä, joskus on innokas olo heti aamusta. Olen yrittänyt opetella ottamaan niskaotteen asioista. En päästä tunteita valloilleen vaan huonoina päivinä päätän valita asenteeni: yritän loppuun asti tanssitunneilla, en valita enkä ärsyynnytä muita ihmisiä pessimismillä, kuljen hetkessä enkä stressaa tulevasta…

T h e D i a r y

Kun olen väsynyt, alan liioittelemaan asioita omassa päässäni. Loukkaannun herkästi, ahdistun pienestä, vetäydyn omaan kuoreeni ja piiskaan itseäni työskentelemään enemmän. Joskus tuntuu vaikealta puhua asioista, koska en tiedä itsekään mikä vaivaa. Kirjoitan iltaisin aina päiväkirjaan tuntemuksiani ja ajatuksiani päivästä. Monesti päiväkirjapurkaukset selkiyttävät päätäni ja tuovat suhteellisuudentajua asioihin.

H e a l t h y S n a c k s 

Rankkoina koulupäivinä kulutus on kova ja energiansaanti jää helposti liian pieneksi. Monesti en huomaa nälkää ajoissa ja illalla kotia tultaessa nälkä on niin kova, että syömisen jälkeen vatsa on kipeä. Olisikin tärkeää ennakoida nälkää ja syödä säännöllisesti jotain pientä. Silloin ei tarvitse kerralla syödä niin paljon ja olo on paljon parempi koko päivän ajan. Hedelmää, raakapatukkaa, jogurttia, granolaa, smoothieta, ruisleipää, joskus vähän suklaata. Eat clean, more green!


H o m e 

Vuoden alussa havahduin siihen, että minulla oli koulumoodi päällä koko valveillaoloajan ja tunnistin itsessäni uuden tuntemuksen, ”tanssiähkyn”. Olen ennen ollut sitä mieltä, että tanssi on niin kokonaisvaltainen asia ja mun juttu etten tarvitse lomaa tanssista. Tänä keväänä olen kuitenkin ollut välillä äärirajoilla jaksamisen kanssa ja olen opinnut, että välillä kannatta tietoisesti unohtaa tanssi, haaveilla ihan muita juttuja, levähtää ja tehdä muita itselle mieluisia asioita. Olen tajunnut, että kodin tulisi olla paikka, jossa pystyn erottamaan vapaa-ajan koulusta ja jossa tunnen latautuvani. Minulle on tärkeää että kodissa tuoksuu kodilta, on tarpeeksi siistiä, keittiöstä löytyy aina syötävää ja sisustus on tarpeeksi viihtyisä.

S o m e V s R e a l i t y

Hetken hengähdys ja oma aika puhelinta selaten, instagramissa ja facebookissa roikkuen. Tarvitsen tätä päivittäin, oikeastaan joka toinen tunti, että tiedän mitä S(u)omessa tapahtuu. For real? Kävin viime viikolla siskoni kanssa kahvilla ja hän jotenkin puhkui pirteyttä ja elämää. Hän paastosi Somesta, kertoi kuinka asiat tuntuvat heti eri tavalla merkityksellisiltä ja miten on aikaa nähdä ympärille. Itse todella helposti kaivan puhelimen esiin ja jään selailemaan vaikka ja mitä, mutta oikeasti tiedän että se ei ole latautumisen ja hyvän olon etsimisen avain. Tällä hetkellä minulla on menossa kausi, että yritän vähän vähentää Somen käyttöä. Jos joskus pitää odottaa bussia 10 minuuttia, voin odottaa sitä ilman puhelimen läpräystä. Jos ruokalassa en keskustele koulukavereideni kanssa, en tarvitse facebookin aikajanaa täydentämään lounastaukoani. Jos koulussa on vartin välitunti, minun ei tarvitse tarkistaa puhelinta mahdollisista whatsapp viesteistä vaan voin käyttää ajan valmistautuen seuraavaan tuntiin. Olisi kutkuttava ajatus ymmärtää enemmän todellista elämää ympärilläni ja uskon, että Somessa surffailun vähentäminen voi auttaa kuulemaan ja näkemään paremmin.

Nyt on aika levähtää koulusta ja tanssista, ladata akkuja loppukevättä varten. Hyvää pääsiäistä!

- Jutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti